آزمایشگاه آزمونهای حفاظت صنعتی (IPR-LAB)

آزمایشگاه تحقیقاتی آزمون های حفاظت صنعتی در مرداد ماه 1394 با موافقت ریاست محترم دانشگاه و همچنین سرپرست محترم پژوهشکده نفت و گاز تحت نظارت جناب آقای دکتر رضا عارفی نیا در محل پژوهشکده نفت و گاز دانشگاه فردوسی مشهد (اتاق 204 ) راه اندازی شد. تجهیزات این آزمایشگاه با حمایت معاونت محترم پژوهشی دانشگاه و همچنین حمایت مالی امور پژوهش و فناوری شرکت گاز استان خراسان رضوی انجام شد. با توجه به وجود تجهیزات پیشرفته الکتروشیمیایی در این آزمایشگاه و انجام تست های کلیدی خوردگی، این آزمایشگاه به عنوان آزمایشگاه همکار شرکت ملی گاز ایران معرفی شده است که برنامه آتی قرارگرفتن در فهرست آزمایشگاه مرجع تراز ملی و بین المللی می باشد

آزمایشگاه بالادستی نفت زمین‌شناسی مهندسی و فیزیک سنگ

این آزمایشگاه دارای پنج بخش مجهز برای آزمایشات مکانیک سنگ و ژئومکانیک، مکانیک سنگ، شیمی و زیست محیطی و بتن می­باشد که به شرح زیر معرفی می گردند .

1- آزمایشات ژئومکانیک و مکانیک سنگ
2- آزمایشات سایش
3- آزمایشات شیمی و زیست محیطی
4- آزمایشات مکانیک خاک
5- آزمایشات سیمان و بتن

آزمایشگاه تحقیقاتی جاذب‌ها و کاتالیست‌های صنعتی و محیط زیست

فعاليت اصلی و تخصصي این آزمايشگاه تولید و طراحی انواع جاذب های صنعتی و نوین جهت کاربردهای کاتاليستی، جداسازی، ذخیره سازی و زیست محیطی در صنايع نفت، گاز، پتروشیمی و سایر صنايع شيميایی می باشد. کارهاي تحقيقاتي و کاربردي بسياری بر روي جاذب هاي کربن فعال، نانولوله هاي کربني، غربال هاي مولکولي کربني، ساختارهاي فلز-آلي، ايروژل های سیلیکاتی و کربنی، پلی اکسومتالات ها، جاذب هاي کامپوزيتي يا ترکيبي، زئوليت و خاک هاي رس جهت جذب، حذف و يا جداسازی مواد در فازهای گازی و آبی انجام شده و در برخي موارد نيز شبيه سازي مولکولي در خصوص جاذب های خاص برای مثال پيلارد گرافن و CMS انجام گرفته است.

آزمایشگاه سامانه های پلیمری چند جزئی

آزمایشگاه سامانه های پلیمری چند جزئی در سال 1393 در ساختمان پژوهشکده نفت و گاز آغاز به کار کرد. این آزمایشگاه با هدف توسعه علوم و فناوری مواد پلیمری، تربیت نیروی انسانی متخصص و پژوهشگر و تقویت ارتباط صنایع پلیمری و دانشگاه تاسیس شده است. افزون بر انجام پروژه های تحقیقاتی، امکان ارائه آزمون ها و تجهیزات مختلف در این آزمایشگاه وجود دارد.

آزمایشگاه مهندسی نفت با رویکرد تست های ازدیاد برداشت آب هوشمند

آزمایشگاه مهندسی نفت (ازدیاد برداشت نفت) از ابتدای سال 1397 با رویکرد انجام فعالیت های پژوهشی و صنعتی در زمینه ازدیاد برداشت نفت (با رویکرد ازدیاد برداشت آب هوشمند) راه اندازی و تجهیز شده است. مسئولیت این آزمایشگاه بر عهده دکتر حسین اخلاقی امیری (دکتری مهندسی نفت و عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی مشهد) می باشد. در حال حاضر پروژه "غربالگری مقدماتی روش ازدیاد برداشت آب هوشمند در مخزن بنگستان میدان بینک" به سفارش شرکت ملی نفت مناطق نفت خیز جنوب در این آزمایشگاه درحال انجام می باشد.

غشاهای پلیمری الیاف تو خالی

شرکت بهین افراز سازان توس (BEST) که در دانشگاه فردوسی مشهد مستقر می­باشد با انتقال فناوری و همکاری با مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی کشور ژاپن قادر است غشاهای بسیار مهم و کاربردی الیاف تو خالی را با انواع پلیمرها نظیر PVDF،Nylon، ECTFE، PP، PES و غیره با استفاده از دو روش Thermal induced phase separation (TIPS) و Non-Induced phase separation (NIPS) تولید نماید.